Проведено короткотерміновий тематичний семінар – тренінг «Розвиток дестинацій у рамках реалізації стратегії розвитку туризму в Тернопільській області до 2020 року. Формування туристичного іміджу територіальних громад».

Семінар організовано для керівників та спеціалістів районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів селищних, міських рад, міських рад обласного значення, рад об’єднаних територіальних громад, відповідальних за забезпечення розвитку туризму та курортів 20 лютого  2018 року.

В ході семінару розглянуто тенденції та перспективи розвитку сфери туризму у Тернопільській області, питання співпраці відділу туризму обласної державної адміністрації з органами влади всіх рівнів з питань розробки та популяризації туристичного продукту Тернопільщини, діяльність регіональних туристичних асоціацій. Значущим для розвитку регіональних і локальних туристичних дестинацій є створення об’єднаних територіальних громад, залучення їх до створення туристичного продукту та формування туристичного іміджу регіону.

Учасники семінару ознайомились із перспективами залучення інвестицій в туристичну галузь з допомогою грантів, розглянули приклади подання заявок на участь у грантових програмах.

Украй важливим для інтенсифікації розвитку туризму області є промоція регіону і туристичного продукту Тернопільщини на міжнародній арені, розвиток туристичного підприємництва, сприяння розвитку екологічного туризму.