26 лютого – 2 березня 2018 року пройшов I етап навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації новопризначених спеціалістів відділів освіти районних державних адміністрацій, управлінь освіти Борщівської, Кременецької міських рад, рад об’єднаних територіальних громад.

Навчання відкрив директор Центру – Володимир Михайлович Ткач, окресливши завдання підвищення кваліфікації за професійною програмою.

Навчання  спрямоване  на поповнення знань та набуття практичних навичок з найактуальніших питань, які стосуються професійної роботи  слухачів, а також із суспільних проблем, перспектив розвитку публічного управління, в т.ч. на місцевому рівні, з найновішого законодавства – антикорупційного,трудового, про державну службу та ін.

Завершився І етап  навчання практичним заняттям на базі Тернопільської української гімназії ім. І. Франка. Її називають кузнею світових учених і діячів культури, острівцем духовності і волелюбності, оплотом подвижництва і свободи. Упродовж останніх років Тернопільська Українська гімназія ім. І. Франка є переможцем у номінації «Школа-ерудит», «Школа-краєзнавець», «Найпрестижніший та найпопулярніший навчальний заклад».