З 12  по 16 березня 2018 року проходить І етап навчання за професійною програмою працівників (начальників відділів, завідувачів секторів та головних спеціалістів) районних державних адміністрацій, обласної державної адміністрації та виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, відповідальних за мобілізаційну та режимно-секретну роботу.

Про мету, завдання підвищення кваліфікації за професійною програмою слухачам розповів Циклиняк П.П. – завідувач лабораторії з питань удосконалення підготовки кадрів державної служби та місцевого самоврядування.

Проректор з науково-педагогічної роботи, доктор економічних наук, професор Тернопільського національного економічного університету Монастирський Г.Л. зосередив увагу слухачів на питаннях децентралізації влади, світового досвіду розвитку публічного управління та адміністрування; доктор історичних наук, професор історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка Бармак М.В. – на актуальних  питаннях  державотворчого процесу в Україні.

Протягом І етапу навчання розглядатимуться питання відповідно до затвердженого розкладу. Це будуть інтерактивні лекції, практичні заняття, тематичні зустрічі, тренінги. Заняття проводитимуть викладачі – практики   та  науковці  провідних Тернопільських вишів.