11 квітня 2018 року за програмою короткотермінового тематичного семінару за темою «Участь організацій громадянського суспільства в соціально-економічному розвитку України: регіональний аспект» навчалися працівники апаратів районних державних адміністрацій, які працюють в сфері комунікацій з громадськістю та засобами масової інформації.

В ході семінару слухачі зустрілися із начальником управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей Тернопільської обласної державної адміністрації Кульчицьким І.В., заступником начальника зазначеного управління Атаманчуком П.М. та експертом з стратегічного розвитку, виконавчим директор ТОГО «Гуртом» Коваликом І.М. в ході якої обговорили питання щодо стану реалізації та громадського супроводу в області Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.

Крім цього перед слухачами виступили:

– доктор історичних наук, професор історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка Бармак М.В., який проаналізував ситуацію сотосовно гібридної війни проти України.

– заступник голови Громадської ради при Тернопільській обласної державної адміністрації при Тернопільській обласній державній адміністрації Воронін В.М. висвітлив питання організації роботи Громадської ради;

– психоаналітик, психолог-практик, голова громадської організації «Світлодар» Семеняк Б.Г. розповів про соціально-психологічні аспекти комунікацій державних службовців у професійній діяльності та побуті.

Слухачі поповнили свої знання та набули практичні навички з найактуальніших питань, які стосуються їхньої професійної роботи, а також отримали кваліфіковані відповіді на запитання.