18-20 квітня в  Тернопільському регіональному центрі відбувся семінар-тренінг  представників-експертів проекту Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність»( DOBRE) з викладачами навчальних закладів Тернопільської  області. Досвід презентували представники Малопольської школи публічного адміністрування Краківського економічного Університету (Польща): Марчін Завіцкі –доктор габілітований за науковим напрямком «Публічна політика», доктор економічних наук, ад’юнкт кафедри публічного адміністрування Краківського економічного університету, Міхав Кудвачдоктор економічних наук, ад’юнкт кафедри економіки і публічного адміністрування Краківського економічного університету   та Роман Жебчук – доктор філософії (економічні науки), інтерн кафедри економіки і публічного адміністрування Краківського економічного університету,викладач кафедри фінансів і кредиту Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

            Основним акцентом у роботі Консорціуму стала робота над спільним баченням високоякісної освіти на всіх рівнях та поширенням узгоджених підходів, інструментів та найкращих практик.

                   Коротка довідка. DOBRE – п’ятирічна програма USAID, метою якої є підтримка ефективного управління об’єднаних громад; допомога конструктивній взаємодії громадян, громадянського суспільства з органами державного управління; прозорість і якісне надання послуг. Програма DOBRE працюває в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській областях.

          На семінарі Консорціуму DOBRE з питань підвищення спроможності системи освіти у сфері публічного адміністрування  розглядалися та активно обговорювалися такі питання як реформа децентралізації в Україні, освітні моделі сфери публічного адміністрування, акредитації програм у сфері  публічного адміністрування,програми з публічного адміністрування для різних освітніх рівнів та програми професійного розвитку у сфері публічного адміністрування.