Проведено короткотерміновий тематичний семінар – тренінг «Основні завдання розвитку сфери гостинності у 2019 році у рамках реалізації стратегії розвитку туризму в Тернопільській області до 2020 року».

            Семінар організовано для керівників та спеціалістів районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, рад об’єднаних територіальних громад, відповідальних за сферу розвитку туризму та курортів і проведено спільно із Управлінням туризму Тернопільської обласної державної адміністрації 30 січня  2018 року.

             В ході семінару розглянуто тенденції та перспективи розвитку сфери туризму у Тернопільській області, завдання на 2019 рік у рамках реалізації Програми розвитку туризму в Тернопільській області на 2016- 2020 роки.

Наголошено на продовженні та активізації подальшої співпраці управління туризму обласної державної адміністрації з органами влади всіх рівнів з питань розробки та популяризації туристичного продукту Тернопільщини. Обговорено досвід об’єднаних територіальних громад у створенні та просуванні локальних туристичних продуктів і формуванні туристичних дестинацій, питання залучення їх до створення туристичного продукту та формування туристичного іміджу регіону.

Учасники семінару ознайомились із перспективами залучення інвестицій в туристичну галузь за допомогою грантів, презентували реалізовані успішні проекти, обмінялись досвідом роботи по реалізації цих проектів. Також обговорено переваги та особливості кластерної моделі розвитку туризму, перспективи створення кластерів в Тернопільській області.

Перед слухачами виступали: Ростислав Яцків – начальник управління туризму обласної державної адміністрації, Наталя Волощук – голова ГО ,,Туристична асоціація Тернопілля”, Ярослав Пелехатий – головний спеціаліст відділу культури, охорони культурної спадщини управління культури обласної державної адміністрації, Ігор Стефанів – регіональний координатор ПРООН. В процесі обміну досвідом взяли участь представники об’єднаних територіальних громад, районних державних адміністрацій, відповідальні за сферу розвитку туризму та курортів.

Сфера туризму та курортів стає все більш значущою для розвитку економіки області та пов’язана з діяльністю багатьох галузей економіки. Тому украй важливим є інтенсифікація розвитку туризму, розвиток туристичного підприємництва, сприяння розвитку усіх видів туризму, промоція регіону і туристичного продукту Тернопільщини, як на місцевому рівні, на рівні країни, так і на міжнародній арені.