Семінар проведено з метою  підвищення рівня знань слухачів щодо інституційних можливостей розширення міжнародної співпраці, зокрема міжрегіонального співробітництва з іноземними державами, механізмів  залучення і використання міжнародної технічної допомоги та фінансових ресурсів міжнародних організацій для підтримки розвитку територій. На семінарі були присутні працівники економічних підрозділів районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, рад об’єднаних територіальних громад.

Про практичні аспекти впровадження позитивних змін в громаді, зокрема впровадження соціальних проектів: Соціальний проект згуртування громади Тернополя «Файне єднає», соціальний гардероб «Одежина» у Тернополі, проект «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем внутрішньо-переміщених осіб, постраждалого від конфлікту населення в Україні», презентувала Яна Шкуратова – радник з питань внутрішньо переміщених осіб в Тернопільській області, керівник проекту “Одежина”.

Керівник ГО Освітньо-аналітичний центр розвитку громад, консультант з правових питань ТРВ Асоціації міст України Максим Черкашин розповів про співпрацю з міжнародними фондами, які працюють в Україні, навів приклади успішної реалізації проектів та розповів про ведення роботи з пошуку міжнародних партнерів.

Також на зустрічі із Євгенією Колодій – головним спеціалістом управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу, обговорено питання налагодження міжрегіонального співробітництва з іноземними державами та активізації співпраці у даному напрямку.

Вкрай важливим для розвитку територій є налагодження та розвиток міжнародних стосунків, дружніх взаємовідносин, поглиблення міжрегіонального співробітництва, розвиток економічних, торговельних, науково-технічних, гуманітарних, культурних зв’язків з іноземними державами та регіонами.