За спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «ДЕРЖАВНА КАДРОВА ПОЛІТИКА. МОДЕРНІЗАЦІЯ  ПУБЛІЧНОЇ  СЛУЖБИ»17-18 вересня  навчалися  працівники Управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області. Учасники навчання підвищували професійну компетентність щодо знання законодавства про державну службу, змін в її нормативно-правовому, організаційному та соціальному забезпеченні.

Зокрема, мова йшла про основні зміни в системі  державної служби, проведенні оцінювання результатів службової діяльності, особливостей службової та дисциплінарної відповідальності державних службовців. Зі слухачами працювала головний спеціаліст   Міжрегіонального управління Національного агентства з питань державної служби у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях Ольга Салівон.

З Тетяною Білінською  – кандидатом психологічних наук, начальником відділу організації профорієнтації Тернопільського обласного центру зайнятості опрацювали питання «Особливості роботи публічних службовців з особами, які постраждали внаслідок військових дій в рамках АТО та внутрішньо переміщеними особами»; з Генадієм Чуріловим  – головним спеціалістом  з питань запобігання та виявлення корупції управління Західного офісу Держаудитслужби України в Тернопільській області – питання «Законодавство у сфері запобігання та виявлення корупції. Відповідальність за корупційні злочини та адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією».

 Микола Бармак-– доктор історичних наук, професор, завідувач   кафедри історії України, археології та спеціальних галузей історичних наук Тернопільського національного  педагогічного університету ім.В.Гнатюка цікаво висвітлив питання «Гібридна війна проти України. Сучасні проблеми національної безпеки».

Також слухачі мали можливість поспілкуватися на теми:  «Децентралізація влади в Україні. Пріоритетні завдання реформування місцевого самоврядування  в області»,«Ділова українська мова. Новий правопис» та «Трудове законодавство в Україні”.