13 червня 2023 р. відбулося онлайн – навчання в режимі реального часу державних службовців категорії «Б» та «В» та посадових осіб місцевого самоврядування IV-VII категорій посад за загальною короткостроковою програмою „Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні: політика ґендерної рівності та недискримінації”. 

Перед слухачами виступили 

  • Кізь Ольга Богданівна – керівниця Центру ґендерних досліджень та впровадження політики рівних прав і можливостей Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка, кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри психології, тренерка Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні ПРООН,
  • Жуковська Аліна Юріївна – кандидат  економічних наук, доцент кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу Західноукраїнського національного університету,
  • Савелюк Наталія Михайлівна – докторка психологічних наук, професорка кафедри психології Тернопільського національного педагогічног університету ім. В.Гнатюка.

Метою даного семінару є підвищення рівня професійних компетентностей публічних службовців щодо реалізації державної ґендерної політики, впровадження ґендерних підходів у діяльність місцевих органів публічної влади, зокрема ґендерно-орієнтованого підходу до аналізу документів та бюджетування; удосконалення компетентностей, які дозволять сформувати ґендерну свідомість (культуру), вільну від статево-рольових стереотипів та протидіяти дискримінації на регіональному та місцевому рівнях у публічній службі.