18 травня 2017 року спільно з управлінням охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільський регіональний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації провели короткотерміновий тематичний семінар для начальників (завідувачів) відділів (секторів) охорони здоров’я районних державних адміністрацій.

Питання, що піднімались на семінарі, пов’язані із реформуванням галузі охорони здоров’я в умовах співпраці з об’єднаними територіальними громадами. Додатково були розглянуті актуальні питання впровадження нового законодавства про державну службу та особливості роботи працівників органів місцевого самоврядування з особами, які постраждали внаслідок військових дій в рамках АТО та внутрішньо переміщеними особами. В умовах децентралізації особливо актуальним є обговорення завдань з реформування охорони здоров’я, проблем створення госпітальних округів, спільної роботи з об’єднаними територіальними громадами у цьому напрямку з метою підвищення рівня медичного обслуговування населення.

День проведення семінару співпав із Всесвітнім днем вишиванки, до святкування якого долучилися доповідачі семінару, одягнувши елементи національного одягу. І хоча свято є неофіційним, але покликане зберегти українські народні традиції, до його святкування долучається все більше людей із усього світу, адже вишиванка стала унікальним символом єднання українців.